İçeriğe Geç
15 Ekim 2026, Perşembe
SON DAKİKA
Mustafa Denizhan Türker Yumurtalık Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifine Adaylığını AçıkladıSEZER KATKAY’IN KALEMİNDENMERYEM KADIN KOOPERATİFİ YUMURTALIK BELEDİYESİNİN SPONSORLUĞUNDA “YUNANİSTAN VE İTALYA’DAN GELEN KONUKLARINI AĞIRLADI”Yumurtalık Balıkçı Barınağı çöktüCEYHAN RÖNESANS FİRMASI YEMEKHANESİNDE ZEHİRLENME VAKASIKPSS 11’CİSİ YUMURTALIKTANALADAĞ BELEDİYE BAŞKANI KEMAL ÖZDEMİR,DABB.SEÇİMLERİNDE EN GÜÇLÜ ADAY OLARAK GÖSTERİLİYOR10. Adana Lezzet Festivali’nde Yumurtalık Belediyesi standına yoğun ilgi varTOKİLERE YAPILACAK 16.DERSLİK İLKOKUL İÇİN DÜĞMEYE BASILDIEMEKLİ ÖĞRETMEN ÖYKÜ YAZARI RAMİZE ERZİN’NİN “MAVİ DİZİLER “ADLI ŞİİR KİTABI YAYINLANDI ÖN SÖZDEN KESİTLERCEYHAN TİCARET ODASI’NDA SEÇİM SÜRECİ TAMAMLANDI
Genel

YUMURTALIK’TA GİZEMLİ ÖLÜM: KARI KOCA EVLERİNDE ÖLÜ BULUNDU!

Avatar fotoğrafı Yumurtalik Haber · · 1 dakika okuma · 1.231
YUMURTALIK’TA GİZEMLİ ÖLÜM: KARI KOCA EVLERİNDE ÖLÜ BULUNDU!

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde kendilerinden haber alınamayan 70 yaşındaki Gülsüm Girtten ile 71 yaşındaki eşi Hasan Girtten, yaşadıkları apartman dairesinde hareketsiz halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde çiftin hayatını kaybettiği belirlendi. Sır ölüm, Adli Tıp raporuyla aydınlanacak.

Dervişiye Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerindeki bir apartmanda yaşayan Girtten çiftinden bir süredir haber alınamıyordu.

Çiftin Ceyhan’da ikamet eden yakınları, durumdan şüphelenerek kontrol etmek amacıyla Yumurtalık’taki eve geldi. Zile basılmasına rağmen kapının açılmaması üzerine yakınları durumu vakit kaybetmeden emniyet güçlerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, yaşlı çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Olay yeri inceleme ekipleri evde ve çevresinde herhangi bir şüpheli durum, zorlama veya gaz sızıntısı ihtimaline karşı detaylı bir çalışma yürüttü.

Kesin Neden Otopsiyle Belirlenecek: Nöbetçi savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından, Gülsüm ve Hasan Girtten’in cenazeleri kesin ölüm nedenlerinin tespiti için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polis, çiftin son görüldüğü anları ve çevre kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Avatar fotoğrafı

Yumurtalik Haber

ABDUL HALİM ÖZTOPRAK (BİYOĞRAFİSİ) 1959 yılında Adana’nın Yumurtalık ilçesinde dünyaya gelen Abdul Halim Öztoprak, Yumurtalık Lisesinden mezun oldu. Uzun yıllardır yerel basın ve Ulusal basın, medya dünyasında aktif olarak görev yapan Öztoprak, gazetecilik mesleğine gönül vermiş, bölgesel ve ulusal mecralarda çeşitli yayınlara katkı sunmuştur. “Çukurovalılar Lobisi” dergisinin Yumurtalık temsilciliğini yapan ve burada makaleler kaleme alan Öztoprak, Posta ve Tan gazetelerinde de yazılar yazmıştır. Adana ve Ceyhan’da birçok yerel gazetede köşe yazarlığı yapmış, Mersin’de yayımlanan Çukurova yöresine yayın yapan Bölgesel Ekspres Gazetesi’nde haber muhabirliği görevinde bulunmuş. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Adana, Mersin, Kadirli, Ankara ve İstanbul gibi çeşitli illerde düzenlediği gazetecilik ve fotoğrafçılık mesleği çalıştaylarına katılmış; TRT tarafından verilen televizyon haberciliği eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. Ceyhan CRT TV’de haber müdürlüğü ve açık oturum programları yapımcılığı görevlerini üstlenmiş, TEMA Vakfı Ceyhan İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Gazeteci Şahin Özer ile birlikte “İpek Yolu Yerel Haber Gazetesi”ni, çıkarmış ve sonrasında Yumurtalık yerel ve mülki idarecilerin teşvikiyle de “Yumurtalık Haber Postası Gazetesi”ni hayata geçirmiştir. Yumurtalık’ta 9 yıl süreyle TEMA Vakfı temsilciliği yaparak, erozyonla mücadele seminerleri düzenlemiş, okullarla birlikte ağaç dikim etkinliklerine öncülük etmiştir. İlçe genelinde yaklaşık yüz binin üzerinde Fıstık çamı,keçi boynuzu,kral ağacı,Palmiye,zeytin ve okalüptüs fidanını toprakla buluşturmuştur. Tema Vakfı olarak ilçe Kaymakamlığı ve belediye Başkanlığı ile birlikte endemik bitki kum zambaklarının üremesi için korumaya alınmaları konusunda büyük çaba harcamıştır. İlçede çeşitli STK, vakıf, kooperatif ve derneklerde görev almış; 3 yıl boyunca düzenlenen “Kültür ve Turizm Festivali” organizasyonlarında da etkin rol oynamıştır. Kültürel mirasa da büyük katkılar sağlayan Öztoprak, “Toroslardan Yumurtalık’a Şiir Esintileri” programı ile Çukurovalı âşıkları ve şairleri Yumurtalıkta bir araya getirmiştir. Anadolu Ajansı, TRT ve İhlas Haber Ajansı gibi kuruluşların ilçe muhabirliğini yapan Abdul Halim Öztoprak; binlerce yazılı ve görsel habere imza atmıştır. Yumurtalık’ta bulunan Okenaios, Poseidon, Hippocampus ve Eros mozaiklerinin gün yüzüne çıkarılması ve kamuoyuna tanıtılması konusunda öncülük etmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığının,Bölgemizdeki üniversiteler ile “Çukurovanın Tarihi” konulu konferanslara katılmış ve Yumurtalık, Karataş ilçelerinde Turizmin geliştirilmesi ile ilğili Kültür ve Turizm Bakanlığının çalıştaylarında görev almıştır. Ayrıca bir dönem Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneğinin ikinci başkanlığını da yapmış olan ve gazeteciliği bir kamu hizmeti olarak gören Abdul Halim Öztoprak, Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti’nin Adana Yumurtalık İlçe Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

İlgili Genel HaberleriTümü

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir