İçeriğe Geç
22 Ekim 2026, Perşembe
SON DAKİKA
Mustafa Denizhan Türker Yumurtalık Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifine Adaylığını AçıkladıHAYIRLI OLSUN KARATAŞ!   DARISI YUMURTALIK’A İNŞALLAHCEYHAN’DA POLİS OPERASYONU:  UYUŞTURUCU, KAÇAK TÜTÜN VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ!CEYHAN’DA 2.ARAÇTA 2.KİLO 95 GRAM METAMFETAMİN YAKALANDI“MISIRDA 3 YIL EKİM YASAĞI BU SEZON ESNETİLMELİ!”CEYHAN TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞEREF CAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİYUMURTALIK’IN MEYVE SEBZE PAZARINDA TEKELLEŞME Mİ VAR?Yumurtalık Belediyesi’nde durmak yok!KONYA ULUKIŞLA ARASI HIZLI TREN PROJESİ 2027 YILINDA HİZMETE GİRECEKAKP’de Azerbaycan çatlağı: Binali Yıldırım’dan dikkat çeken açıklamaMHP ADANA İL BAŞKANI HAKAN YILDIRIM YUMURTALIK’TA
Genel

CEYHAN’DA POLİS OPERASYONU:  UYUŞTURUCU, KAÇAK TÜTÜN VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ!

Avatar fotoğrafı Yumurtalik Haber · · 2 dakika okuma · 62
CEYHAN’DA POLİS OPERASYONU:   UYUŞTURUCU, KAÇAK TÜTÜN VE  SİLAH ELE GEÇİRİLDİ!

 

Adana İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 18 Eylül – 20 Ekim 2026 tarihleri arasında ilçe genelinde kapsamlı operasyon ve denetimler gerçekleştirildi. Bir aylık süreçte çok sayıda şüpheli yakalanırken, trafik denetimlerinde de milyonlarca liralık idari para cezası kesildi.

🛑 KOM Ekiplerinden Kaçakçılığa Ağır Darbe

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalarda 47 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 11’i adli kontrol şartıyla, 27’si ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ele Geçirilen Malzemeler:

  • Tütün ve Sigara Ürünleri: 295 kg kıyılmış tütün, 8 kg nargile tütünü, 710 paket sigara, 61.400 boş makaron, 380 dolu makaron, 2.850 sigara filtresi ve 1 adet otomatik sigara dolum makinesi.
  • Silah ve Mühimmat: 1.024 adet av tüfeği, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 2 şarjör, 168 fişek, 71 av fişeği ve 4 bıçak.
  • Diğer: 198 adet cinsel içerikli ürün.

🚨 Narkotik Operasyonlarında 16 Tutuklama

Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin zehir tacirlerine yönelik operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 16’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ele Geçirilen Uyuşturucu Maddeler:

  • 2 kg 104 gram metamfetamin
  • 465 gram esrar
  • 267 adet sentetik ecza hapı
  • 3 gram sentetik kannabinoid hammaddesi
  • 9 adet ecstasy hap
  • 8 kök Hint keneviri

🔍 Asayiş Uygulamaları: 27 Kişi Cezaevine Gönderildi

Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 3.285 şahıs ve 2.455 araç kontrol edildi. Kontrollerde aranması bulunan 14 şahıs tespit edildi. Genel asayiş çalışmaları kapsamında yakalanan toplam 32 aranan şahıstan 27’si tutuklandı. Uygulamalarda ayrıca 4 ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 53 fişek ele geçirildi.

🛵 Trafik Denetimlerinde Milyonlarca Liralık Ceza

Trafik Büro Amirliği ekiplerince ilçe genelinde yürütülen denetimlerde, 2.007’si motosiklet olmak üzere toplam 6.174 araç kontrol edildi:

  • Motosiklet Denetimleri: Kurallara uymayan 833 motosiklet sürücüsüne toplam 8.411.623 TL ceza uygulandı.
  • Genel Toplam: Kuralları ihlal eden 2.416 araç sürücüsüne toplam 19.644.905 TL idari para cezası kesildi.
  • Denetimler sonucunda 28’i motosiklet olmak üzere toplam 53 araç trafikten men edildi.

🛡️ Ceyhan’da Denetimler Kararlılıkla Sürecek

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilçede huzur ve güven ortamının korunması amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Kaçakçılık, uyuşturucu, asayiş ve trafik denetimlerine yönelik uygulamaların aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Avatar fotoğrafı

Yumurtalik Haber

ABDUL HALİM ÖZTOPRAK (BİYOĞRAFİSİ) 1959 yılında Adana’nın Yumurtalık ilçesinde dünyaya gelen Abdul Halim Öztoprak, Yumurtalık Lisesinden mezun oldu. Uzun yıllardır yerel basın ve Ulusal basın, medya dünyasında aktif olarak görev yapan Öztoprak, gazetecilik mesleğine gönül vermiş, bölgesel ve ulusal mecralarda çeşitli yayınlara katkı sunmuştur. “Çukurovalılar Lobisi” dergisinin Yumurtalık temsilciliğini yapan ve burada makaleler kaleme alan Öztoprak, Posta ve Tan gazetelerinde de yazılar yazmıştır. Adana ve Ceyhan’da birçok yerel gazetede köşe yazarlığı yapmış, Mersin’de yayımlanan Çukurova yöresine yayın yapan Bölgesel Ekspres Gazetesi’nde haber muhabirliği görevinde bulunmuş. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Adana, Mersin, Kadirli, Ankara ve İstanbul gibi çeşitli illerde düzenlediği gazetecilik ve fotoğrafçılık mesleği çalıştaylarına katılmış; TRT tarafından verilen televizyon haberciliği eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. Ceyhan CRT TV’de haber müdürlüğü ve açık oturum programları yapımcılığı görevlerini üstlenmiş, TEMA Vakfı Ceyhan İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Gazeteci Şahin Özer ile birlikte “İpek Yolu Yerel Haber Gazetesi”ni, çıkarmış ve sonrasında Yumurtalık yerel ve mülki idarecilerin teşvikiyle de “Yumurtalık Haber Postası Gazetesi”ni hayata geçirmiştir. Yumurtalık’ta 9 yıl süreyle TEMA Vakfı temsilciliği yaparak, erozyonla mücadele seminerleri düzenlemiş, okullarla birlikte ağaç dikim etkinliklerine öncülük etmiştir. İlçe genelinde yaklaşık yüz binin üzerinde Fıstık çamı,keçi boynuzu,kral ağacı,Palmiye,zeytin ve okalüptüs fidanını toprakla buluşturmuştur. Tema Vakfı olarak ilçe Kaymakamlığı ve belediye Başkanlığı ile birlikte endemik bitki kum zambaklarının üremesi için korumaya alınmaları konusunda büyük çaba harcamıştır. İlçede çeşitli STK, vakıf, kooperatif ve derneklerde görev almış; 3 yıl boyunca düzenlenen “Kültür ve Turizm Festivali” organizasyonlarında da etkin rol oynamıştır. Kültürel mirasa da büyük katkılar sağlayan Öztoprak, “Toroslardan Yumurtalık’a Şiir Esintileri” programı ile Çukurovalı âşıkları ve şairleri Yumurtalıkta bir araya getirmiştir. Anadolu Ajansı, TRT ve İhlas Haber Ajansı gibi kuruluşların ilçe muhabirliğini yapan Abdul Halim Öztoprak; binlerce yazılı ve görsel habere imza atmıştır. Yumurtalık’ta bulunan Okenaios, Poseidon, Hippocampus ve Eros mozaiklerinin gün yüzüne çıkarılması ve kamuoyuna tanıtılması konusunda öncülük etmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığının,Bölgemizdeki üniversiteler ile “Çukurovanın Tarihi” konulu konferanslara katılmış ve Yumurtalık, Karataş ilçelerinde Turizmin geliştirilmesi ile ilğili Kültür ve Turizm Bakanlığının çalıştaylarında görev almıştır. Ayrıca bir dönem Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneğinin ikinci başkanlığını da yapmış olan ve gazeteciliği bir kamu hizmeti olarak gören Abdul Halim Öztoprak, Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti’nin Adana Yumurtalık İlçe Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

İlgili Genel HaberleriTümü

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir