İçeriğe Geç
31 Ağustos 2026, Pazartesi
SON DAKİKA
Mustafa Denizhan Türker Yumurtalık Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifine Adaylığını AçıkladıADANABÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN YUMURTALIK İLÇESİNDE CEM SARAÇ KONSERİYUMURTALIK İLÇESINE EMEKLİLER LOKALİ AÇILDIYUMURTALIK(AYAS)ANTİK KENTİNDE YAPILAN KAZILARDA 10.ADET KAYA MEZARLARI GÜNİŞİĞİNA ÇIKARILDIYUMURTALIK(AYAS) İLÇESİNİN TARİHCESİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ BÖLÜM: 3YUMURTALIK’IN TARİHCESİ BÖLÜM-2ENERJİ BAKANI ALPASLAN BAYRAKTAR”CEYHAN’I ROTTERDAM YAPABİLİRİZ”YUMURTALIK İLÇESİNİN TARİHÇESİYUMURTALIK BELEDİYESİNDE KALDIRIM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDIBaşkan Erdinç Altıok: “Daha temiz ve yaşanabilir bir Yumurtalık için çalışıyoruz”Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Polislerinden suç örgütlerine büyük darbe
Genel

Yumurtalık’ta Yol Çilesi Köylüleri İsyan Ettirdi!, Köylüler Sanko Firmasından Can Güvenliği İstiyor

Avatar fotoğrafı Yumurtalik Haber · · 2 dakika okuma · 64

 

ADANA – Yumurtalık ilçesine bağlı Hamzalı, Gölovası köyleri ile Botaş yolu güzergâhında yaşayan vatandaşlar, Sanko Firmasına yük taşıyan ve son dönemde de aşırı artan ağır tonajlı araç Tır.  Trafiği ve bozulan yollar nedeniyle adeta hapsolmuş durumdalar.

 

Köylülerin iddiasına göre, bölgedeki dev sanayi kuruluşu Sanko’ya ait olduğu belirtilen ve devasa beton bloklar taşıyan tırlar, Botaş ve köy yollarını kullanılamaz hale getirdi.

 

Yollar “Köstebek Yuvası”na Döndü

 

Bir zamanlar güvenle kullanılan asfalt yollar, ağır sevkiyatlar nedeniyle derin çukurlarla doldu. Mahalle sakinleri, yolların “köstebek yuvasına” döndüğünü belirterek, binek araçlarıyla bu güzergâhta ilerlemenin imkânsız hale geldiğini ifade ediyor.

 

“Her İki Günde Bir Kaza Oluyor”

 

Bölge halkı sadece  maddi hasarla değil, doğrudan can güvenliklerinden endişeli. Köylülerin ortak feryadı ise durumun vahametini gözler önüne seriyor:

 

“Bu yolda her iki günde bir trafik kazası yaşanıyor. Tırlar çok ağır tonajlı, yollar dar ve bozuk. Çocuklarımızı okula gönderirken, şehre giderken korku içindeyiz. Sesimizi duyan yok mu? Can güvenliğimiz hiçe sayılıyor!”

 

Sanko ve Yetkililere Çağrı

Vatandaşlar, ağır sanayi nakliyatının yarattığı bu tahribatın bir an önce giderilmesini ve tır trafiği için alternatif ya da güçlendirilmiş bir yol güzergâhı oluşturulmasını talep ediyor.

 

Öne Çıkan Şikâyetler:

 

Derin Çukurlar: Araçların alt takımlarına büyük zarar veriyor.

 

Sık Kazalar: Ağır vasıtalar ile sivil araçların aynı dar ve bozuk yolda buluşması faciaya davetiye çıkarıyor.

 

Toz ve Gürültü: Yerleşim yerlerinden geçen bu trafik, yaşam kalitesini sıfıra indirmiş durumda.

Avatar fotoğrafı

Yumurtalik Haber

ABDUL HALİM ÖZTOPRAK (BİYOĞRAFİSİ) 1959 yılında Adana’nın Yumurtalık ilçesinde dünyaya gelen Abdul Halim Öztoprak, Yumurtalık Lisesinden mezun oldu. Uzun yıllardır yerel basın ve Ulusal basın, medya dünyasında aktif olarak görev yapan Öztoprak, gazetecilik mesleğine gönül vermiş, bölgesel ve ulusal mecralarda çeşitli yayınlara katkı sunmuştur. “Çukurovalılar Lobisi” dergisinin Yumurtalık temsilciliğini yapan ve burada makaleler kaleme alan Öztoprak, Posta ve Tan gazetelerinde de yazılar yazmıştır. Adana ve Ceyhan’da birçok yerel gazetede köşe yazarlığı yapmış, Mersin’de yayımlanan Çukurova yöresine yayın yapan Bölgesel Ekspres Gazetesi’nde haber muhabirliği görevinde bulunmuş. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Adana, Mersin, Kadirli, Ankara ve İstanbul gibi çeşitli illerde düzenlediği gazetecilik ve fotoğrafçılık mesleği çalıştaylarına katılmış; TRT tarafından verilen televizyon haberciliği eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. Ceyhan CRT TV’de haber müdürlüğü ve açık oturum programları yapımcılığı görevlerini üstlenmiş, TEMA Vakfı Ceyhan İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Gazeteci Şahin Özer ile birlikte “İpek Yolu Yerel Haber Gazetesi”ni, çıkarmış ve sonrasında Yumurtalık yerel ve mülki idarecilerin teşvikiyle de “Yumurtalık Haber Postası Gazetesi”ni hayata geçirmiştir. Yumurtalık’ta 9 yıl süreyle TEMA Vakfı temsilciliği yaparak, erozyonla mücadele seminerleri düzenlemiş, okullarla birlikte ağaç dikim etkinliklerine öncülük etmiştir. İlçe genelinde yaklaşık yüz binin üzerinde Fıstık çamı,keçi boynuzu,kral ağacı,Palmiye,zeytin ve okalüptüs fidanını toprakla buluşturmuştur. Tema Vakfı olarak ilçe Kaymakamlığı ve belediye Başkanlığı ile birlikte endemik bitki kum zambaklarının üremesi için korumaya alınmaları konusunda büyük çaba harcamıştır. İlçede çeşitli STK, vakıf, kooperatif ve derneklerde görev almış; 3 yıl boyunca düzenlenen “Kültür ve Turizm Festivali” organizasyonlarında da etkin rol oynamıştır. Kültürel mirasa da büyük katkılar sağlayan Öztoprak, “Toroslardan Yumurtalık’a Şiir Esintileri” programı ile Çukurovalı âşıkları ve şairleri Yumurtalıkta bir araya getirmiştir. Anadolu Ajansı, TRT ve İhlas Haber Ajansı gibi kuruluşların ilçe muhabirliğini yapan Abdul Halim Öztoprak; binlerce yazılı ve görsel habere imza atmıştır. Yumurtalık’ta bulunan Okenaios, Poseidon, Hippocampus ve Eros mozaiklerinin gün yüzüne çıkarılması ve kamuoyuna tanıtılması konusunda öncülük etmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığının,Bölgemizdeki üniversiteler ile “Çukurovanın Tarihi” konulu konferanslara katılmış ve Yumurtalık, Karataş ilçelerinde Turizmin geliştirilmesi ile ilğili Kültür ve Turizm Bakanlığının çalıştaylarında görev almıştır. Ayrıca bir dönem Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneğinin ikinci başkanlığını da yapmış olan ve gazeteciliği bir kamu hizmeti olarak gören Abdul Halim Öztoprak, Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti’nin Adana Yumurtalık İlçe Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

İlgili Genel HaberleriTümü

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir