Yumurtalıklı “Yörük Beyi”nden Örnek Davranış: Cami İnşaatına Anlamlı Destek!
ADANA – YUMURTALIK | Yumurtalık ilçesinde “Yörük Beyi” ve kanaat önderi olarak tanınan Şaban Yetkin, Haylazlı Mahallesi’nde yapımı yarım kalan cami inşaatına 10 bin TL bağışta bulunarak örnek bir davranışa imza attı.
İnşaat Alanında İnceleme Yapıldı
Hafta sonunu hayır işlerine ayıran hayırsever Şaban Yetkin; Haylazlı Mahallesi Muhtarı Erdoğan Karlı ve cami imamı ile bir araya gelerek cami inşaatını yerinde inceledi. Çalışmaların gidişatı hakkında muhtar ve imam dan detaylı bilgi alan Yetkin, toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
Camide Son Durum:
- Minare yapımı kısmen tamamlandı.
- Kubbe betonları dökülerek ana yapı şekillendi.
- İbadete açılabilmesi için iç ve dış işçilik eksikleri devam ediyor.
Muhtar Karlı’dan Hayırseverlere Çağrı
Ziyaret sırasında caminin kalan eksikleri için destek çağrısında bulunan Haylazlı Mahallesi Muhtarı Erdoğan Karlı, şu ifadeleri kullandı:
“Camimizin minaresini tamamladık, kubbe betonlarını da döktük ancak ibadete açılabilmesi için hâlâ ciddi eksiklerimiz var. Şaban Yetkin gibi değerli büyüklerimizin ve hayırseverlerimizin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Mahallemiz adına kendisine bu anlamlı bağışından dolayı çok teşekkür ederim.”
Şaban Yetkin’in yaptığı bu bağış ilçede büyük takdir toplarken, yarım kalan cami inşaatının tamamlanabilmesi için diğer hayırseverlere de örnek olması bekleniyor.