İçeriğe Geç
05 Ekim 2026, Pazartesi
SON DAKİKA
Mustafa Denizhan Türker Yumurtalık Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifine Adaylığını AçıkladıAlman gençler, Yumurtalık’ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfettiTAŞKIN RİSKİNE KARŞI DERE YATAKLARI VE MENFEZLER TEMİZLENİYORCTO’DA ŞEREF CAN’IN BEYAZ LİSTESİ 8 GRUPTA KAZANDIKÖYLÜLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E SİTEM: “YOLUMUZ YAPILSIN DEDİĞİMİZE PİŞMAN OLDUK!”ŞAMİL TATLISOY’DAN DENİZİN KIZLARINA ANLAMLI ÇİCEKCeyhan Ticaret Odası Başkan Adayı Cengiz Özal ve Ekibinden Basın Buluşması:Yumurtalık ilçesinde bir konut çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale geldiSEZER KATKAY’IN KALEMİNDEN ,BU HAFTANIN KÖŞE YAZISI Yumurtalık Markası Nasıl Oluşturulur?BRAVO FATOŞ HANIMYUMURTALIK (AYAS) TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ BÖLÜM;12
Eğitim

Alman gençler, Yumurtalık’ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti

Avatar fotoğrafı Yumurtalik Haber · · 2 dakika okuma · 17
Alman gençler, Yumurtalık’ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti

 

 

Alman gençler Yumurtalık’ta…

 

Yumurtalık Belediyesi, Alman gençleri ağırladı

 

Yumurtalık-Almanya kültür köprüsü…

 

ADANA – Türk-Alman Gençlik Değişim Projesi kapsamında Adana’ya gelen Alman gençler, programlarının 4. gününde Yumurtalık’ı ziyaret etti. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Almanya Bielefeld Gençlik Dernekleri iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında ilçede ağırlanan gençlere Yumurtalık’ın tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

YUMURTALIK’TA GENÇLER ARASI KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

Almanya’dan Adana’ya gelen gençler, Türk-Alman Gençlik Değişim Projesi kapsamında programlarının 4. gününü Yumurtalık’ta geçirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi ile Almanya Bielefeld Gençlik Dernekleri iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ilçeyi ziyaret eden gençler, Yumurtalık’ın tarihî ve kültürel mekânlarını gezerek ilçenin köklü geçmişi hakkında bilgi aldı. Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok da gençleri ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, farklı ülkelerden gençlerin bir araya gelmesinin kültürel paylaşım ve dostluk açısından önemli olduğunu vurguladı.

ALTIOK: “YUMURTALIK’IN EŞSİZ MİRASINI GENÇLERİMİZE TANITTIK”

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, proje kapsamında ilçeye gelen Alman gençlere Yumurtalık’ın sahip olduğu tarihî ve doğal zenginlikleri tanıttıklarını belirtti. Altıok, “İlçemizin tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret ederek Yumurtalık’ın eşsiz geçmişini, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini gençlerimize tanıttık” dedi. Gençlerin Yumurtalık ziyaretinin, ilçenin uluslararası alanda tanıtılması açısından da anlamlı olduğunu belirten Altıok, farklı kültürlerden gençlerin aynı coğrafyada buluşmasının karşılıklı anlayış, dostluk ve kültürel etkileşimi güçlendirdiğini ifade etti.

Yumurtalık’ın tarihî dokusu, kültürel zenginliği ve Akdeniz kıyısındaki doğal güzellikleriyle gençlere farklı bir deneyim sunduğu buluşmada, Türk ve Alman gençlerin birlikte vakit geçirmesi renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Altıok, Adana ve Bielefeld arasında gençler üzerinden kurulan kültür köprüsünün, yeni dostlukların ve ortak deneyimlerin gelişmesine katkı sunmasını hedeflediğini, gençlik değişim programlarının farklı toplumların birbirini daha yakından tanımasına önemli katkı sağladığını vurguladı.

Avatar fotoğrafı

Yumurtalik Haber

ABDUL HALİM ÖZTOPRAK (BİYOĞRAFİSİ) 1959 yılında Adana’nın Yumurtalık ilçesinde dünyaya gelen Abdul Halim Öztoprak, Yumurtalık Lisesinden mezun oldu. Uzun yıllardır yerel basın ve Ulusal basın, medya dünyasında aktif olarak görev yapan Öztoprak, gazetecilik mesleğine gönül vermiş, bölgesel ve ulusal mecralarda çeşitli yayınlara katkı sunmuştur. “Çukurovalılar Lobisi” dergisinin Yumurtalık temsilciliğini yapan ve burada makaleler kaleme alan Öztoprak, Posta ve Tan gazetelerinde de yazılar yazmıştır. Adana ve Ceyhan’da birçok yerel gazetede köşe yazarlığı yapmış, Mersin’de yayımlanan Çukurova yöresine yayın yapan Bölgesel Ekspres Gazetesi’nde haber muhabirliği görevinde bulunmuş. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Adana, Mersin, Kadirli, Ankara ve İstanbul gibi çeşitli illerde düzenlediği gazetecilik ve fotoğrafçılık mesleği çalıştaylarına katılmış; TRT tarafından verilen televizyon haberciliği eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. Ceyhan CRT TV’de haber müdürlüğü ve açık oturum programları yapımcılığı görevlerini üstlenmiş, TEMA Vakfı Ceyhan İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Gazeteci Şahin Özer ile birlikte “İpek Yolu Yerel Haber Gazetesi”ni, çıkarmış ve sonrasında Yumurtalık yerel ve mülki idarecilerin teşvikiyle de “Yumurtalık Haber Postası Gazetesi”ni hayata geçirmiştir. Yumurtalık’ta 9 yıl süreyle TEMA Vakfı temsilciliği yaparak, erozyonla mücadele seminerleri düzenlemiş, okullarla birlikte ağaç dikim etkinliklerine öncülük etmiştir. İlçe genelinde yaklaşık yüz binin üzerinde Fıstık çamı,keçi boynuzu,kral ağacı,Palmiye,zeytin ve okalüptüs fidanını toprakla buluşturmuştur. Tema Vakfı olarak ilçe Kaymakamlığı ve belediye Başkanlığı ile birlikte endemik bitki kum zambaklarının üremesi için korumaya alınmaları konusunda büyük çaba harcamıştır. İlçede çeşitli STK, vakıf, kooperatif ve derneklerde görev almış; 3 yıl boyunca düzenlenen “Kültür ve Turizm Festivali” organizasyonlarında da etkin rol oynamıştır. Kültürel mirasa da büyük katkılar sağlayan Öztoprak, “Toroslardan Yumurtalık’a Şiir Esintileri” programı ile Çukurovalı âşıkları ve şairleri Yumurtalıkta bir araya getirmiştir. Anadolu Ajansı, TRT ve İhlas Haber Ajansı gibi kuruluşların ilçe muhabirliğini yapan Abdul Halim Öztoprak; binlerce yazılı ve görsel habere imza atmıştır. Yumurtalık’ta bulunan Okenaios, Poseidon, Hippocampus ve Eros mozaiklerinin gün yüzüne çıkarılması ve kamuoyuna tanıtılması konusunda öncülük etmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığının,Bölgemizdeki üniversiteler ile “Çukurovanın Tarihi” konulu konferanslara katılmış ve Yumurtalık, Karataş ilçelerinde Turizmin geliştirilmesi ile ilğili Kültür ve Turizm Bakanlığının çalıştaylarında görev almıştır. Ayrıca bir dönem Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneğinin ikinci başkanlığını da yapmış olan ve gazeteciliği bir kamu hizmeti olarak gören Abdul Halim Öztoprak, Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti’nin Adana Yumurtalık İlçe Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

İlgili Eğitim HaberleriTümü

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir